2.-comerç-just-casal-de-la-pau2

Comerç just

 El Programa de Comerç Just vol contribuir, mitjançant la sensibilització i l’educació per al desenvolupament, a difondre els valors del comerç just entre la societat balear i, al mateix temps, vol animar-la a practicar-lo. També intenta aconseguir augmentar la quota comercial dels productes de comerç just, tant entre la població en general com entre les administracions públiques mitjançant la compra pública responsable. De la mateixa manera, el Programa pretén impulsar el treball en xarxa entre les entitats de comerç just de les Illes Balears i la Direcció General de Cooperació i Immigració. 

ENTITATS DE COMERÇ JUST

CÀRITAS MALLORCA:    

 

Carrer Sant Felip Neri 1, Palma

www.caritasmallorca.org

CÀRITAS MENORCA:

 

Maó, c/ de la concepción 15

Alaior, C/ Menor 21

Ciudadela, Plaza Concordia s/n

FUNDACIÓ DEIXALLES:

Carrer del Cedre, 9, Palma

Carrer del Desviament, 48 Sòller

Carrer d’Antònia Maura 30 Felanitx

Carrer dels Fusters 12-13 pol-Capdepera

Carrer d’Alacant 9, pol. Son Bugadelles, Calvià

carrer dels Teixedors, 10. pol. Can Matzari, Inca

www.deixalles.org

INTERMON OXFAM:

Carrer Victòria 4, Palma

www.intermonoxfam.org

S’ALTRA SENALLA:  

  

Carrer Arxiduc Lluis Salvador 4, Palma

Casal de la Pau, carrer Bosch 12, Manacor

Finestra al Sud, plaça d’Orient 10, Inca

FUNDACIÓ VICENTE FERRER:

Carrer Annibal 9, Palma

www.fundacionvicenteferrer.org

ALGO MÁS:

C/ de l’Esglèsia 1, San Miquel Eivissa

 

DESCRIPCIÓ: Es pretén disposar d’un espai (entitats de comerç just de les Illes Balears i l’ACIB) per dur a terme activitats conjuntes encaminades a impulsar el comerç just i la compra pública ètica a les Illes Balears. La dotació pressupostària es gestiona de manera consensuada entre les entitats integrants del Programa de Comerç Just i l’ACIB. 

Els objectius del Programa són: 

1. Potenciar línies de treball en l’àmbit de l’educació formal i la comunicació per al desenvolupament 

2. Millorar l’estratègia de difusió del comerç just. 

3. Incrementar el nombre d’agents d’educació per al desenvolupament en els àmbits de la cooperació, l’educació i la comunicació. 

4. Impulsar l’autosostenibilitat de les entitats de comerç just a través de les vendes. 

5. Fer transversals les temàtiques de l’educació per al desenvolupament en l’acció de govern i de les diferents administracions de les Illes Balears, dotant de coherència les polítiques públiques. 

6. Enfortir la coordinació i el treball en xarxa de les entitats de comerç just. 

ACTIVITATS PRINCIPALS

Dia Mundial del Comerç Just: al mes de maig, a les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa. 

Tots els segons dissabtes de maig se celebra arreu del món el Dia Mundial del Comerç Just, per recordar que un altre model de comerciar i consumir amb justícia i equitat és possible i necessari. La celebració d’enguany ha estat inspirada en el lema, “Per gaudir d’un bon cafè, no cal que acabi mòlt ningú” i pretén donar informació sobre el comerç d’aquest gra perquè els consumidors podem decidir amb quin gust de boca volem quedar després de beure una tassa de cafè. Per celebrar el Dia Mundial del Comerç Just les entitats de la Taula pel Comerç Just han organitzat, amb el suport de l’Agència de Cooperació Internacional de les Illes Balears, tot una agenda d’activitats que es duran a terme a diversos llocs de Mallorca, Menorca i Eivissa. 

     Per gaudir d’un bon cafè, no cal que acabi mòlt ningú 

 • Campanya de Nadal: activitats de Nadal als diferents pobles i ciutats de les Illes Balears per promocionar el comerç just.

Programa de comerç just 2011-2015 com a eina conjunta de planificació i gestió que ha de guiar les accions que es desenvolupin en el marc del Programa de Comerç Just.

El comerç just dins l’Estratègia d’Educació al Desenvolupament de les Illes Balears